Книги про Каю ~ знижка 20% Дізнатись більше
Видавництво Навчальна книга - Богдан
Видавництво Новини Електронні книги Співпраця Де придбати Контактні дані Доставка і оплата Foreign Rights
Телефони для замовлення:
phone_num (067) 350-18-70
Нова Пошта Укрпошта basketКошик
Книга дня
Знижка 50%
corner_white
Велика повітроплавна подорож. Казка.
Новини видавництва
new-news 14.05.2024
Події тижня (20-26 травня)
new-news 14.05.2024
Події тижня (13-19 травня)
new-news 09.05.2024
Соня Атлантова: «Мене завжди вражала дитяча здатність подивитися на ситуацію під абсолютно несподіваним, “ненормальним” кутом»
new-news 07.05.2024
Події тижня (6-12 травня)
Дізнайтесь більше про конкурси від видавництва Навчальна книга - Богдан!
Технічна підтримка
  (пн.-пт., з 9.00 до 18.00)
mail support@bohdan-books.com


Як зробити замовлення?
Способи оплати
Доставка замовлень
Умови доставки, оплати і повернення
Політика конфіденційності



Ми у соц. мережах



ГоловнаseparatorНовини видавництваseparatorСонько Бобо – дитячі книги на щодень, які НЕМОЖЛИВО ПОРВАТИ

calendar 30.04.2024
view451
Час читання: 8хв.

Сонько Бобо – дитячі книги на щодень, які НЕМОЖЛИВО ПОРВАТИ

Сонько Бобо – дитячі книги на щодень, які НЕМОЖЛИВО ПОРВАТИ

Є у мене молодша сестра, Олька. А в Ольки – молодша донька, Соня, моя дорога племінниця. Соні скоро три, і вона аж ніяк не «соня», а дуже навіть жвава і допитлива дівчинка із шилом в одному місці. Соня страшенно любить книжки, а я, як добра тітка, їй ті книжки постачаю. Скажу відверто, книжки оті зазвичай виходять «одноразовими», бо Соня після прослуховування чергової казочки шматує їх нещадно. Воно й не дивно – для трирічок будь-що, що потрапляє в їхні нечемні руки, стає іграшкою. Кілька разів після надто активного читання на чолі у Соні з'являлися навіть подряпини, коли вона зі старшим братом побилися черговою книжечкою, і Юрко втелющив Соню кутиком книги. Сестра тоді страшенно хвилювалася – ще б пак, так можна й ока позбутися! Словом, не читання, а небезпечний квест виходив. Аж доки…

Аж доки я не принесла Соні у подарунок нові книжечки швейцарського художника Маркуса Остервальдера! Понад 30 років тому він написав та намалював перші розповіді про сонька Бобо для своєї маленької дочки, тож ці книжечки апробовані не лише на його власній дитині, а й на мільйонах інших вдячних діток! На що я одразу звернула увагу? Залюбки перелічу!

МаркусОстервальдер.jpg

  • «Немовляча» поліграфія.

Книжечки про Бобо неможливо розірвати! Надцупкий лакований картон дозволяє читати (а також жбурляти, тягати, гортати, кидати, гупати і смикати) книгу знову і знову – практично вічно! Ще важливий момент – усі кутики цих книжечок заокруглені, тож книга перестає бути джерелом небезпеки – одних синців і подряпин після «активного читання»! Що ще? Зручний формат, саме для «немовлячих» ручок – книжки цієї серії зручно гортати навіть найменшим, адже вони затишно лягають в долоньки! Отож, одні плюси, еге ж?

  • Ідеальні «немовлячі» сюжети.

Аж з появою в Соні книжечок про Бобо я збагнула, як помилялася з вибором попередньої літератури – всіх отих казок зарубіжних письменників із химерними фантастичними сюжетами. Таке чтиво – не для малюків! Вона ж не могла осягнути сюжет – тому й не цінувала ці книги! Інша справа – історії про Бобо. Здається, саме тут наша дівчинка уперше осягнула, що і до чого. Ба більше – вона УПІЗНАЛА в маленькому соньку себе! Адже цей персонаж робить все те саме, що і наша Соня – вчиться користуватися горщиком, допомагає бабусі поливати квіти, їде з батьками до моря, плескається у ванній, намагаючись збити якнайбільше піни.
Психологи давно дослідили, що в читанні найважливіший саме оцей аспект «упізнавання», проекції вчинків та почуттів героя на себе. Такі книги – близькі та зрозумілі, важливі, з такими книгами ти почуваєшся важливим, ти сам стаєш головним героєм історії!

  • Книги «ростуть» разом із дитиною.

У серії про сонька Бобо безліч книжечок, і всі вони розраховані на певний вік. Ба більше – сам герой книги росте від сторінки до сторінки! Ось сонькові один рік, і він проживає своє немовляче життя разом із вашою дитиною, займаючись буденними справами однорічки. А ось він уже підріс – йому 2! І уподобання його теж змінилися. А в цій книжечці сонькові три – як і нашій Соні!

Трохи «старші» книжки, для діток від 3 до 6 років, піднімають не лише «доросліші» теми, а й мають «доросліший» формат – це вже не пухкенькі-маленькі квадратики із заокругленими кутиками, а цілком таки об'ємні книги на 32 (а потім і на 96!!) сторінок, ще й більшого формату.

  • Про що ці книги?

Усі книги про Бобо – різного рівня складності. Одні підійдуть дітям 1,5 року, інші – для 3 років і старших.
Але завжди у центрі сюжету історії про Бобо – малюка із сімейства сонь – симпатичних гризунів, схожих на білок чи хом'яків. У кожній такій історії – ціла подія із життя Бобо. Здавалося б, що особливого у поході з мамою в магазин, іграх з іншими малюками на дитячому майданчику, читанні з татом улюбленої книжки? Але для крихітного Бобо все це вперше, а тому звичайнісінький день для нього – справжня пригода. Спочатку Бобо всього рік, потім йому виповнюється два, він тільки-но дізнається про світ, і цей світ подобається йому все більше і більше. Кожна книга складається з безлічі яскравих ілюстрацій, які супроводжують короткий текст із простих речень, зрозумілих навіть найменшому читачеві.
Я зауважила, як змінюється тематика від книги до книги.
Найперші, для малюків до 3 років, описують буденне життя сонька: ось він прокинувся, ось поснідав, ось пішов на прогулянку…

«Старші» ж книги уже торкаються глибших тем, особливо корисними будуть ті, які оповідають якісь емоційні проблеми – сонько засмутився, чи сонько розлючений… Малюк часто не може пояснити сам собі свій дивний емоційний стан, він розгублений і не знає, чому в якийсь момент свого життя йому хочеться покричати чи поскиглити, чому він засмучується і що з цим чинити. Книги про Бобо допоможуть йому в цьому! Проектуючи власні емоційні проблеми на улюбленого персонажа, ваша дитина швидше адаптується до середовища і знайде своє місце у світі. /p>

Приміром, у книзі «Бобо сонько розлючений» ми бачимо цілком звичайну картину «невдалого» дня, коли від самого ранку все йде не за планом: періщить дощ, і Бобо не може кататися на своєму новому велосипеді. На сніданок немає молока, потім не вдається виготовити паперовий замок, і нарешті, коли припиняється дощ, Бобо вирушає кататися, але падає з велосипеда... Це вже занадто! На щастя, в тата є гарна ідея, як заспокоїти Бобо. І тоді день стає просто чудовим!
Тішить, що теми старших книжечок про Бобо цілком відповідають вікові. Погляньте бодай на «Бобо сонько. Надворі гарно!»

Тут описано ідеальне дитяче літо! Чим не «план до виконання»? Наш герой насолоджується гарною погодою, і в нього попереду сотні цікавезних справ: можна спостерігати в садку за комахами, збирати ягоди, стрибати з друзями через газонний розбризкувач, жити в наметі з татом і Джеремі, пускати на воду кораблики і смажити хліб на вогні. А ще — разом із мамою залазити в лісі на дерева й будувати халабуду; мандрувати із сім’єю в гори і на гірському пасовищі гладити кіз…
Скажіть, круто? Я би й сама не відмовилася!

  • Навіщо читати книги про Бобо сонька?

"Пригоди Бобо" – це справжня знахідка для батьків, які хочуть познайомити свою дитину з навколишнім світом і прищепити любов до читання з перших років життя.
Ці книга допоможуть розвинути мовленнєві навички, розширити словниковий запас малюка, а також ідеально підійдуть для спільного читання на ніч. Саме СПІЛЬНОГО! Лише ПРОГОВОРЮЮЧИ кожен сюжет, лише ВИСЛУХОВУЮЧИ роздуми вашої дитини на кожну тему, лише ПОЯСНЮЮЧИ їй ту чи іншу проблему чи подію ви зможете знайти спільну мову з вашим малюком. Не лінуйтеся, любі батьки, ці спільні читання не лише допоможуть вам надалі, а й стануть тими найкращими спогадами із дитинства, які пригадуватимуть ваші діти, коли виростуть.
Головне – ця серія допомагає соціальній адаптації!
Чим ширший діапазон емоційного інтелекту до школи, тим краще буде підготовлена і стресостійка ваша дитина.

  • Обережно, спойлер!

Наприкінці кожної книги малюк Бобо засинає, і мама співає йому колискову. Думаєте, це просто так? Ні-ні-ні! Це важливий психологічний момент, логічне завершення будь-якої пригоди, це обіцянка того, що все закінчується добре у маминих обіймає. Це такий собі момент заспокоєння і втішення. А ще це логічний і найпростіший спосіб заколисати і вашого сонька! Отож, всім доброго читання і солодких снів!

Автор: Ганна Осадко

  
Логін:      
Пароль:

ent Реєстрація    ent Забули пароль?
Вкажіть свій емейл


Коментар
ajax-loader-blue